Foto: Gerrit de Heus. Den Haag. 23-09-2014. Wagens Els Logistics.

Het kan voor uw bedrijf voordelig zijn om de logistieke processen uit te besteden aan een logistiek dienstverlener. Naast de kostenbesparing die u kunt realiseren, spelen ook andere factoren mee:

  • Minder zorgen: de logistiek dienstverlener neemt niet alleen het daadwerkelijke transport over, maar ook de zorg voor (inhuren van) personeel. U hoeft zich niet druk te maken over contracten, ziekmeldingen en vakantieplanningen.
  • Financieel voordeel: uitbesteden maakt investeren in een wagenpark en opslagruimte overbodig. Dat geld kunt u nu ergens anders insteken. U maakt uw vaste kosten variabel, u betaalt alleen nog maar de werkelijk gebruikte capaciteit.
  • Logistieke kwaliteit: uitbesteden betekent dat de werkzaamheden worden gedaan door een bedrijf met deskundigheid en ervaring. Deze experts kunnen nieuwe concepten introduceren die uw afzetmarkt vergroten en zo voor nieuwe klanten zorgen. Bovendien bent u een stuk flexibeler, waardoor u snel kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen en vragen vanuit de klant.
  • Risico-beperking: uitbesteden houdt ook in dat de operationele en financiële risico’s bij de logistiek dienstverlener worden gelegd. Dit schept een hoop zekerheid.

Doe de test

Wij hebben voor u een besparingscheck ontwikkeld, waarmee u kunt berekenen wat u mogelijk bespaart wanneer u uw transport uitbesteedt aan ELS. Vul uw gegevens in en u ontvangt spoedig een email met de berekening: besparingscheck.