ELS Logistics verschijnt ook in de media. Hieronder vindt u een overzicht:

 

Samenvatting: ‘Maatwerkdistributie Haaglanden’, uit TLN.nl

(Het complete artikel kunt u hier lezen)

APC Groep (met haar concept Slimme Retail Logistiek) en ELS logistics hebben de aanbesteding voor Maatwerkdistributie Haaglanden gewonnen. De combinatie heeft de beste mix gevonden tussen de geboden kwaliteit van dienstverlening, prijs en meerwaarde voor een duurzame regio Haaglanden. Eerder dit jaar heeft de projectorganisatie van Maatwerkdistributie Haaglanden bijna 50 ondernemingen in beeld gebracht die interesse hebben in gebundelde levering van goederen aan de binnenstedelijke gebieden van de regio Haaglanden. Dit betreft de centra van Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp. APC en ELS logistics gaan de komende maanden deze toeleveranciers en vervoerders van de regio Haaglanden benaderen om nieuwe diensten voor goedkoper, schoner en gebundeld vervoer naar de regio aan te bieden. De gemeentes en stadsregio Haaglanden verwachten dat hierdoor een vermindering van het aantal distributieritten in de regio gerealiseerd kan worden.

Foto Media 1

Maatwerkdistributie is door Buck Consultants International en de gemeente Delft ontwikkeld in samenspraak met de partners Connekt, TomTom, NEA, EVO en TLN. Laatstgenoemde organisaties bewaken de objectiviteit in zowel de inhoudelijke opzet als de beoordelingen van de inzendingen in de tender en zijn uitdrukkelijk niet inhoudelijk betrokken bij de beoordeling. In 2014 is in de gemeente Delft maatwerkdistributie als eerste uitgerold. Maatwerkdistributie ondersteunt de bundeling van goederenstromen naar binnenstedelijk gebied – naar zowel winkels en horeca, als naar particulieren en naar bouwprojecten. De Last Mile scan is een belangrijk onderdeel van maatwerkdistributie. Dit is een objectief hulpmiddel waarmee vervoerders of leveranciers direct inzicht kunnen krijgen in de huidige kosten van de bevoorrading van afnemers in de regio Haaglanden. Daarnaast kunnen bedrijven aangeven of ze open staan voor een concurrerend aanbod voor de afwikkeling van hun last mile in de regio Haaglanden. Vervoerders en leveranciers die actief zijn in de regio zijn benaderd om de last mile scan in te vullen.

Foto media 2

Maatwerkdistributie Haaglanden is onderdeel van het programma Beter Benutten Haaglanden. Doel is een bereikbare regio door een efficiënt gebruik van wegen en het OV- en fietsnetwerk. Een pakket aan maatregelen, waar Rijk, de regio en het bedrijfsleven samen aan werken moet ervoor zorgen dat de files met 20% dalen.